Bikepacking Andalusia

In het zuiden van Spanje ligt het prachtige Andalusië. Bij velen bekend om z’n steden Granada, Sevilla, Malaga of de Costa del Sol. Maar voor bikepackers is er in Andalusië heel veel meer te ontdekken. Waar veel fietsers in Spanje blijven hangen in de Pyreneeën, Girona of de Sierra Nevada, lijken de binnenlanden van Andalusië vooral onontdekt. De grote leegtes van het zuiden van Spanje herbergen echter prachtige woestijnlandschappen, rotsige kusten en zachte stranden, slaperige dorpjes, grotwoningen, grote hoogtes en zelfs een filmdorp rechtstreeks uit een Western. In 2018 ontdekte ik dit prachtige gebied met de fiets.

We trokken vanaf Málaga richting Granada, om vanaf daar per trein richting Guadix en Benalúa te reizen. Hier ontdekten we de prachtige Gorafe woestijn die met z’n kloven die deden denken aan de Grand Canyon. We trokken van Almería en het nabijgelegen natuurpark Cabo de Gata, tot aan de vele olijvenvelden nabij Úbeda. Zweten op de fiets, genietend van asfalt en gravel. Zwemmen in stuwmeren om te ontsnappen aan de hitte.

Andalusië is prachtig uniek en een enorme aanrader.

2018_09_02tm22_Fietsreis Andalusië met Carly IMG_4068
2018_09_02tm22_Fietsreis Andalusië met Carly IMG_2648
%d bloggers liken dit: